Ahoj doubleB-doubleC-áci!! Akce BBCC
Kolo nebo běžky?
s krycím názvem
KoloBěžky
se koná
od
17.(=státní svátek!) (dopoledne)
do
19. (odpoledne)
11. 2000 (=2 noci)

chata.JPG (8955 bytes)

Místo: horská chata "Hájenka" - Krkonoše - Špindlerův Mlýn - Pláně
romantická chalupa na idylickém místě, 10 pokojů po 3 lůžkách, výborná kuchyně, velmi příjemní majitelé, koupelny tuším na každém patře společné.
Adresa: horská chata "Hájenka", Na Pláni 74, BOX 21, 54 351 Špindlerův Mlýn,
Telefony:
0606 894673, 0438/593398 - Maškovi
Pepa: 0603 475042

Nástup: zatím je domluveno pátek 17.11. dopoledne. Individuálně je možné se dohodnout s majiteli na nástupu dřívějším - chata bude volná.

Cena: se nám poněkud zvýšila a to na 285,- Kč za ubytování a polopenzi, jak jsem se dozvěděl následně, cena původně inzerovaná byla, cenou letní ?? (Co se dá dělat). Dospělí navíc zaplatí 15,- Kč denně obci tzv. "luftovné" .

Cesta: Praha - Vrchlabí - Strážné ( 2 - 2,5 hod - 123 km) - z horního parkoviště ve Strážném 792 m-n.m. (možná je tam jen jedno), vpravo kolem Obecního úřadu po žluté směrem na Šestidomí, pak po modré po asfaltové úzké silničce k rozcestníku se zelenou a modrou U krásné pláně (976 m.n.m.), dále po modré. Po 700 metrech modrá odbočuje do lesa (jen pro pěší), kola a auta jedou dále již po štěrkové cestě cca 300 m (neznačená), na první odbočce uhnout ostře doprava po zpevněné cestě a tak se vrátíte zpět na původní modrou. Z této odbočky je to k chatě stále po modré cca 500 m bez možnosti zahnout (z cesty) až k horské chatě Hájenka (1170 m.n.m). Celkem cca 5 km, z toho 3 do kopce. Pokud dojdete omylem až k Boudě na Pláni. tak jste 250 m zašli (přejeli). Vjezd je jen na povolení Krnapu nebo OU. Pro tři auta zajistím povolení po 40,- Kč. (Vjezd bez povolení je možný, mně se to povedlo, ale odpovědnost každý nese sám). Praha - Strážné pokud nebude sněhová kalamita - bez problémů. Způsob zvládnutí cesty ze Strážné k Hájence značně ovlivní počasí. ( V autoatlasech 1:100 000 je nakreslená zmíněná cesta jako cesta k Boudě na Pláni. Chata Hájenka stojí na této cestě a v autoatlasu je to ten malý čtvereček úplně vlevo.
Srazy:
Nebude-li sníh žádný: (Nebo jen poprašek, případně možnost vyjet s řetězy)
Sraz ve Strážném na parkovišti od 10.00 do 11.00 hod. Auta s povolením vyvezou bagáž ( dvě mohou jet v 10.30, třetí v 11.00) do Hájenky. Ostatní - auta zaparkují na parkovišti ve Strážném. (Pokud bude již parkoviště hlídané, což je málo pravděpodobné, pak to stojí 50,- na den). a na kolech se vydají po vlastní ose k chatě. Následuje ubytování, aklimatizace, malý výlet na kolech či pěšky.
Bude-li tolik sněhu, že výjezd auty nebude možný:
Sraz opět v 10.00 - 11.00 hod ve Strážném. Podle situace na kolech či na běžkách s bagáží na zádech k chatě. Kufry a igelitky nejsou bagáží tou nejvhodnější. (Povolení k vjezdu nám bude na h…) Dále viz výše.
Napadne-li tolik sněhu, že pohyb na kolech bude po horách nesmyslný - to zjistíte u mne na mobilu 0603/ 475042 v 7.00 ráno v pátek, pak nechat kola doma a vzít jen běžky, teplé boty a výstroj na túry . Nebude-li sníh, tak pak snad ty kola s sebou.

Vhodná mapa: Krkonoše - východ (případně i západ), 1:25 000 turistická a lyžařská ( jsou tam trasy pro kola i pro běžky- tzv. mapa pro koloběžky). Cena 69 ,- Kč mají jí na Senovážném nám. v prodejně map.

Poznámky:
Podle situace si vezmeme běžky nebo kola nebo obojí. Ani sjezdovky není nutno zavrhovat. V nejhorším případě můžeme okusit i pěší turistiku.
Připouštím, že tentokrát nás čeká akce poněkud dobrodružnější, ale proč ne. Alespoň bude co psát do kroniky a na co vzpomínat v domově důchodců.
Majitelé si nepřejí, abychom si vozili pivo s sebou - "neměli by žádnou tržbu a moc by se jim to nevyplatilo". Mají pro nás připraven Gambrinus za 20,-
Myslím si, že místo je výrazně romantické až dramatické, majitelé jsou velmi milí lidé (manželé). Snad nám počasí jako obvykle bude přát. V tom případě nás čekají úžasné výhledy z hřebenů a nezapomenutelné zážitky, (ty v každém případě).
Pro ty méně zkušené: doporučuji řetězy pro auta, pro Vás teplé rukavice - klidně palčáky, teplé zimní boty a teplé ponožky, větrovky, kulichy apod. Počasí se může změnit během několika hodin. Hory jsou hory a frajeřinky nejsou na místě.
To nejdůležitější nakonec. Jelikož mi byla porouchána meilová schránka, několik meilů se mi ztratilo nenávratně. Nevím tudíž kdo se přihlásil. Je mi to trapné a moc se omlouvám, ale prosím ještě jednou o přihlášení všech a to na adresu bohunovsky@finosa.com stačí jedno jméno a počet osob celkem, případně kdy dorazíte na parkoviště do Strážného.
Zatím vím o těchto zájemcích: OAJ 2, Pepa jr. 2, Vítek, Dorka, Krejčík 3, Simona, Brč 2, Vašek 2, Magda, to je zatím celkem 15 lidí.
Také bych potřeboval SPZ dvou dobrovolníků, kteří mi pomohou odvést bagáž z parkoviště k chatě. Tyto SPZ nahlásím na OÚ, abych získal povolení ke vjezdu.
PS. Akce opravdu není vhodná pro ty, kteří upřednostňují parkování před hotelem. Pokud napadne půl metru sněhu a více, zahrajeme si oblíbenou hru na Meresijeva. (Pro ty mladší: Meresijev byl pilot který se po havárii letadla několik dní plazil sněhem bez nohou a s písní na rtech ke svým soudruhům - odtud název hry). Vítězem budou všichni, kdo ještě téhož dne dorazí bez pomoci horské služby do Hájenky.
PSS. Paní domácí mě prosila, aby nejezdili lidé nemocní. Ona sama je po dlouhé nemoci a několikerých antibiotikách a už si nemůže dovolit něco chytit. Tak to je asi vše.

Šlapej dál
Pepik sr.

mejlíky posílejte pošli mejlíkaVelkýmuPepovi na bohunovsky@finosa.com


Poslední úpravy stránky: 09.11.2000 11:57