Akce BBCC
Spinning

  odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz BBCC


Spinningová informace č. 1

Co by jste řekli spinningu? Aneb, že by další akce BBCC?

Spinning je něco, co zdánlivě připomíná, na první pohled rotoped.  Nevypínejte hned počítač! I já jsem zavilý nepřítel rotopedu a za střízliva bych na něj nevlez. Tohle je ale něco opravdu jiného.

Jak to vypadá?  V sále je umístěno cca 20 napevno postavených jakýchsi pseudokol.

Po nastavení sedla, řidítek apod., vám cvičitel, který celou záležitost řídí, vysvětlí o co jde a co budete dělat. Pak vytvoří příjemné přítmí a pustí (bohužel poněkud nahlas) docela slušnou muziku - to kvůli rytmu.  No a pak už to začne. Šlapete do taktu, sami si na radu cvičitele regulujete "zátěž" - jakou silou musíte šlapat, aby jste rytmus stihli. Není to nic složitého a člověk to hned pochopí.

Celé to trvá hodinu. "Jede se" z kopce do kopce, po rovině, střídá se jízda v sedě s jízdou "ze sedla" atd. Stříká z vás pot a endorfíni vám v žilách jen klokotají. Zajímavé je to, že těsně před koncem máte pocit, že domu vás nejspíš ponesou, ale kupodivu po osprchování vás nic nebolí (ani kdykoliv potom), máte úžasnou náladu a je vám fajn. Když pak sednete svoje normální kolo, zdá se vám o 5 kg lehčí a kopce co znáte, jako by někdo před vámi narovnával. Fakt zázrak. Kdo nezkusí neuvěří.  

Ovšem to hlavní je, že takto člověk může i v zimě získat výtečnou fyzičku. Zvláště pro účastníky akce Norsko bych to vřele doporučoval.

Kdo není úplný srab a měkkota, pojďme to alespoň jednou zkusit. Navrhuji to jako kolektivní akci BBCC. Zamluvíme si sál jen pro sebe - a případně si necháme snížit decibely.

Pro začátek bych potřeboval vědět, kdo by o toto, fakt příjemné potýrání těla, měl zájem a kdy by Vám to vyhovovalo. Podle toho bych spinning objednal.  Napište mi: mám zájem o spinning a upřednostňuji a) večer ve všední den, b) kdykoliv o víkendu. Podle toho co bude převažovat to objednám.

poslat e-mail Pište na adresu: jbohunovsky@finosa.com

Šlapej dál.
odkaz naVelkej Pepa


Spinningová informace č. 2

Spinning (cyklistické galeje)

Poslední se probili včera, teď je nás 16 (zájemců).

·       místo: Hit fitness Flora, Chrudimská 2, Praha 3 (nemusí být navždy a jediné)

·       telefon: 67 31 14 47,

·       informace: odkaz na www.hitfitness.net

·       čas: předběžně středa od 19:00 (datum upřesním)

·       systém objednání - až vám pošlu datum, odpovězte mi, kdo má na konkrétní den závazně zájem. Já to zaplatím za všechny a tím zajistím

·       co s sebou: 

-          přilbu (není potřeba)

-          cyklo rukavice - jsou vhodné

-          cyklo kalhoty - jsou vhodné

-          čelenku proti stékání potu do očí - velmi vhodné

-          nápoj - alespoň 0,7 litru, vhodné obohacený o Carnitin apod.

-          kousek čokolády nebo něco v čem je "hroznový cukr" na rychlé doplnění energie po skončení

-          ručník na utírání potu

-          boty na kolo, ponožky

-          tričko co dobře saje pot, dámy top trička apod.

-          potřeby pro osprchování

Ostatní informace: rozhodně se není čeho bát.

-          Spinning má řadu výhod: neprší na vás, nefouká protivítr, nemůže vás srazit auto, nikdo vás nepředjíždí v kopci, sami si libovolně můžete "narovnat" kopec před vámi nebo naopak rovinku změnit v mírné stoupáni a hlavně, celá štreka trvá jen hodinu

-          nevýhodou je snad jen to, že šlapete a nepotkáte cestou žádnou hospodu

-          pro ty co nevědí o co jde: šlape se do rytmu podle muziky. Vy máte možnost si podle své chuti a zdatnosti volit plynule a kdykoliv "zátěž" = odpor pedálů, který vám supluje stoupání. Mění se rychlost, zátěž, poloha (v sedle, ze sedla) apod. Na konci si zacvičíme pár cviků na protažení svalů, takže odcházíme zcela v pohodě a nic nás následně nebolí.

-          samozřejmě je to o tom, že každý (když už si to zaplatí)  se snaží máknout si co nejvíc. Ale výsledek je fakt znát. Na spinningu jsem byl zatím 3x a když teď vyjedu do volné přírody, mám pocit, že moje staré kolo má motor a vlastně pořád musím jen brzdit.No, nekecám…

-          cena 100,- Kč na hodinu (jsou možné slevy na permanentu, ale to zatím nebudeme pokoušet, až jak nás to nadchne)

Úplně na závěr musím uvést, že spinning vymyslela Jitka Špillerová, příznivec BBCC a latentní člen. Čest její památce.

Šlapej dál.
odkaz naVelkej Pepa


Spinningová informace č. 3

Hodina pravdy se blíží. Kdo nevyměkl po informaci č.2, může se těšit na 13.3. 2002 (středa). Hodina začíná ve 20:15.
Sejdeme se
v 19:45 u recepce, ať máme čas se převléci a včas být v sedlech. Kdo to nestihnete do 20:14 se vším všudy, už se dovnitř nederte a jděte domů.  Vše ostatní už víte.

Závazně přihlásit se můžete do úterý 5.3.2002 do 18:00 hod.

Šlapej dál a rychleji.
odkaz naVelkej Pepa


odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz
BBCC - hlavní stránka
správce stránky: odkaz naHonza Brč
e-mail: poslat e-mailBrc@BBCC.cz
naposledy upraveno:
08.04.2002 10:05