Ahoj BíBíCíCáci!! Akce BBCC
Dvojmo

  odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz BBCC

se koná ve dnech : 9.–12. 4. 2004

Milí přátelé,

Dovolte, abychom Vás pozvali na Velikonoční akci BBCC „Dvojmo“, jež proběhne 9.-12. 4. 2004, tj. o Velikonocích v utěšené krajině jižní Moravy, přesněji v Podyjí.

V pohraniční vísce Lukov (pro informace o příjezdu na místo lze zobrazit mapku okolí (pozor, přibližně 700kB dat), ve které jsou ukázány i některé místní zajímavosti) je pro nás rezervován nově vybudovaný penzión manželů Čabalových skýtající pohodlné ubytování pro 16-18 lidí na postelích, 4-5 lidí na „karimatkových přistýlkách“. (Pokud by se schylovalo k hojné účasti, je možné rezervovat i ubytování v blízkém penzionu Na vyhlídce a Na Hrádku, kam beztak budeme chodil večeřet a popíjet víno.) Doposud nevíme, zda ke svým službám pán a paní Čabalovi nabídnou i možnost snídaní, a proto svůj zájem o ubytování doplňte i Vaším postojem k otázce, zda byste si snídaně spíše přáli nebo nepřáli.

Krajina v okolí je značně různorodá – od nyvě zvlněných kopečků, po hluboký kaňon Dyje, od proteplených listnatých lesů vonících bramboříky, po stepní krajinu… Především je to ale žírná krajina polidštěná množstvím vinohradů, z nichž některé pamatují římské doby, jako například známá vinice Šóbes, a dalších projevů kultury vína – malovaných vinných sklepů;, ve kterých lze (po předchozí objednávce - opět: chceme znát Váš názor) pobýt i popít.

Vedle starých technických památek, jako jsou místní hrady a zámky (nejznámější – Vranov n. Dyjí), větrné mlýny, Znojemské podzemní labyrinty, či zbytek komunistického hraničního opevnění – skutečné železné opony, je možné navštívit i taková technická díla, jako je jaderná elektrárna Dukovany.

Na obou březích Dyje (tedy v Česku i Rakousku – pasy s sebou!) vede mnoho cyklostezek nabízejících příjemné sváteční svezení v pokojném rytmu souznícím s klidnou krajinou vůkol a záleží jen na nás, zda půjde o souznění, či soužení v anaerobním tempu.

Tuto nedefinitivní pozvánku se chystáme v průběhu času vylepšovat a doplňovat o další údaje i v interakci s Vašimi podněty.

Další odkazy:

Informace o cyklotrasách na Znojemsku na webu bikeboy ze Znojma
Popis cesty Podyjím z MF
Popis oblasti Jevišovská pahorkatina na serveru Turistika
Článek o NP Podyjí v novinách Lesní práce
Případně informace poskytované Správou NP Podyjí, které se zmiňují i o technických a jiných památkách výše jmenovaných
Informace o Znojemsku, jeho podzemí i okolí, o akcích pořádáných v době našeho pobytu (11.4. je výstava vín s ochutnávkou v Šatově)

Zatím přihlášení:

Valaši 3x (snídaně ano i ne)
OAJ 6-7x (snídaně ano i ne)
Vašavky 2x (snídaně ano i ne)
Dorka+VPepa (snídaně ano i ne)
Zdeněk (snídaně ?)
Brč+Jája (snídaně ?) [velice komplikovaný systém ukazování se a mizení]

Zatím váhající:

Jirka Krejčík a.k.a. Romeo

Váš zájem o akci, prosím, adresujte do mé emailové schránky (valach@itam.cas.cz). Díky.

Za přípravný výbor: Edita a odkaz naJarouš Valachů


odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz
BBCC - hlavní stránka
správce stránky: odkaz naHonza Brč
e-mail: poslat e-mailBrc@BBCC.cz
naposledy upraveno:
05.03.2004 17:27