Návrh výletu BBCC na středu, 8. 5. 2002

Akronym: MIZERA (Milovice-Jabkenice-Jizera)

Podtitul: Vojenským újezdem, krajem B. Smetany a dolním pojizeřím

Jo. Volný den JE uprostřed týdne.

...většina z nás již stejně vzdala svou účast v mírovém hnutí a místo, aby podpořila světový mír na manifestacích, den volna by vyplýtvala nákupy, domácím úklidem, samostudiem, hnípáním v posteli, nebo zahníváním před poblikávající obrazovkou.

Předkládaný návrh nabízí oslavu konce války políčkem vmeteným do tváře militarismu znovudobytím vojenského prostoru Milovice - Mladá našimi bíbicícykly míru, vyjížďku poklidnou, jemně zvlněnou krajinou (kolem její dominanty - monumentálního vrcholu "U doubku" 366.7 m n.m.), zaposlouchání do zvuků hlubokých lesů, které inspirovaly (tehdy již hluchého) Bedřicha Smetanu k nejlepším dílům jeho díla, ale také putování nyvou říční nivou Jizery.

Po téměř necyklistickém Devastu II a po stokilometrovém výšlapu z 21. 4. 2002 (viz KNP) nebude jistě (horní odhad) 72.5km v mírném terénu představovat vážný problém pro nikoho. K dispozici je i kratší verze zohledňující především ty, kteří vyžadují přísun teplé stravy kolem poledne. Po mnoha dobrých zkušenostech se stanovuje odjezd pelotonu již na 9.15 z Předměřic n. J. (Exit Tuřice z Mladoboleslavské výpadovky) od Štursova sousoší "Pohřeb v Karpatech".

Prosím plénum o komentáře a předběžné přihlášky do mé schránky.

Zdraví Jarouš

Vyjížďka je tedy plánována v "aktivní" a "líné" verzi popsané níže uvedenými itíky a profily tras (shrnutí: "aktivní" - dělka 72.5km, nastoupané metry 300;  "líná" - dělka 65.5km, nastoupané metry 300):

Aktivní varianta

Líná varianta