History z akce
Počátky II.

odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz   BBCC

místo konání: Počátky, Pelhřimovsko
termín konání: 27. - 30. září 2001

  Čtvrtek 27. září

K večeru jsme se sjížděli do Počátek ovšem Dorkou avizovaná délka cesty „asi hodina a třičtvrtě“ dostala tentokrát, díky předvíkendové dopravní situaci, poněkud „na frak“:

PeDorky dojeli ještě jakš takš - byli z dálnice odkloněni kvůli havárii asi 16-ti aut a cesta jim trvala JEN něco přes dvě hodiny.

Ti, kdož ale z Prahy vyjížděli později, chytli na dálnici nevídanou zácpu:

Mlp + Magda + JJJ - z Prahy vyjížděli před sedmou a na dálnici to vydrželi až na EXIT 41 = sjezd na Vlašim. Dále jeli po staré a v Počátkách byli asi ve 22:30.

4x Vr - my jsme z Prahy vyjeli asi v 18:40 a po nekonečném stání bez zjevné příčiny na dálnici jsme se doploužili až k EXITU 49 = Psáry a dál jsme jeli rovněž po staré. Cestou jsme pak viděli ještě pár bouraček, což jenom dokládalo, že dopravní situace dnes byla vskutku složitá. Do Počátek jsme dorazili asi ve 22:40.

2x Kalivodi + Jirka Kr. sr.  - o situaci na dálnici již věděli, takže rovnou vyjeli po staré benešovské. Ale ani je zácpa neminula - dopravní kolaps je zastihnul i na staré a to kolem Benešova. Do Počátek dorazili kolem 23 hodiny.

Radana + Radek + Judy - dorazili bezkonkurenčně poslední těsně před půlnocí. Žádnou zvláštní zácpu již sice nezaznamenali, ale pro změnu zase zabloudili v důsledku čehož přijeli do Počátek úplně z druhé strany a VPepa pro ně nakonec raději došel na náměstí.

…celkem nás přijelo 14 lidí + 1 pes…

Dnes večer se žádné velké juchání a ponocování nedělo. Pojedli jsme pořádný kus skvělé anglické slaniny s okurkou a chlebem a jen co dojela Radana, poměrně rychle jsme naskákali do svých pelíšků a šli jsme spát.


Pátek 28. září

 
Celkem se zúčastnilo

23 lidí aktivně + Radek s Judy pasivně

Celkem ujeto km 55
Čistý čas 3:58
Průměrná rychlost 13,9 km/h
Trasa Počátky - po silnici - Jihlávka - po červené turistické značce - Velký pařezitý rybník - po modré turistické značce - Rotštejn - po žluté turistické značce - Telč - po zelené turistické značce - Lhotka - po modré turistické značce - rybník Horní Mrzatec - zpevněnými cestami kolem vrcholu Javořice - skopec Zelené údolí - rybník Zhejral - Klatovec - po silnici - Kaliště - Počáítky

Co se dělo:

Jak bylo dáno pozvánkou, dorazili před desátou další posily:

Tím se náš počet zvýšil na

…21 lidí + 1 psa…

10:15 - odjezd

Protože Radek pro tentokrát zůstal doma s Judy, vyjelo nás pouze 20, pokud tedy pominu fakt, že se Mareček vezl v sedačce na nosiči. No, pro tentokrát mu to ještě promineme :o))).

Hned po vyjetí musel Jirka Kr. sr., za vydatné technické pomoci Jarouše, dopumpovat Helenu A. - na měkkém kole se holt jet nedá. My jsme na ně zatím počkali na zahradě a pak jsme se všichni společně vydali po silnici dál.

Jihlávka

Těsně před vesnicí volala Ilona „kde jsme?“ neboť se nás snažila dostihnout autem.

Janštejn

Konečně se Iloně podařilo dojet nás, takže jsme udělali krátkou pauzičku než se Ilona + Jirka Kr. jr. + Johanka připravili na cestu. A už nás bylo 24 - i když i to je sporné neboť Ilona se od nás zase hned odpojila s tím, že se na ní nemáme vázat neboť má mapu a mobil a pojede si svým tempem a nejkratší cestou (po červené turistické značce) do Telče, kde na nás počká.

Velký pařezitý rybník

hrad Rotštejn

Telč

Cesta zpět již ubíhala celkem rychle a bez problémů:

Počátky

Večer

…25 lidech + 1 psovi…

Po večeři někteří z nás velmi záhy odpadávali do pelíšků, ale někteří (zvláště ti, kdož neměli v nohách dnešních padesát kilometrů) vydrželi až do čtvrté ranní - tedy údajně. Tvrdí to alespoň Jirka Kr. sr. coby pasivní zúčastněný, sami aktéři konečnou příliš nesledovali. A ono je to stejně jedno…


Sobota 29. září  
(od Vrstevnice)

 
Celkem se zúčastnilo

16 lidí aktivně + 9 a pes pasivně + 2 Zmeškaláci večer v hospodě,
Valaši 3x, Fialovi a Brčákovi 4x, Jirka Kr. sr., Mamuti 2x, Gabina, MPepa, Magda, Jarda Jančar, VPepa a Dorka

Hosté: Adamovi 2x, Fikrlovi 3x
Vrstevníci: jen autem do Kunžaku a okamžitě zpět do Počátek

Celkem km 50,7
Čistý čas nezjištěno
Průměrná rychlost nelze vypočítat
Trasa odjezd v 10:00 z Počátek do Kunžaku auty,
odjezd na kolech v 10:35,

Kunžak - po silnici - Kaproun - Hůrka - rybník Osika - Klášter - po modré turistické značce - Landštejn - Český Rudolec - Markvarec - Lipnice - Suchdol - Kunžak

Co se dělo:

Pro dnešní den jsme se rozdělili do několika sekcí:

Cyklosekce, která před desátou odjela auty do Kunžaku, odkud se dnes vyjíždělo na kola.

= PeDorky, Mlp, Magda, JJJ, Jirka Kr. sr., BrJájové, Tom, Adéla, Mamuti, Gábina, Valaši ...celkem 16

Houbařská sekce, která dnes kola nechala ve stodole a zabývala se výhradně sběrem hub.

= 3x Vr, OAJ, Marcela, Taťka, Radana, Radek, Judy ...celkem 8 + pes

Povalečská sekce

= Vrčka, která zcela neaktivně setrvala v posteli za účelem studia ...celkem 1

 

Původně sice odjel Vrstevník s Podčarovkou s Cyklosekcí, ale když zjistili, že v Kunžaku je příšerná zima a pro mlhu není vidět na krok, dali přednost raději sběru hub. Takže jak bylo na houbách:

Houbařská sekce byla velmi snadno rozeznatelná již od rána - o kola jsme se nestarali, zato jsme schraňovali různé košíky, bedýnky, přepravky a nožíky a v mapě jsme hledali ten nejsprávnější směr, kde rostou houby a kde se dostaneme autem co nejdále do lesa. Po odjezdu cyklosekce jsme se začali sbírat k odjezdu i my - nakonec jsme ale ještě čekali na vracejícího se Vrstevníka s Podčarovkou a přivítali jsme se s dorazivšími Zmeškaláky - ti nás hlavně zaujali tím, že si na střeše auta přivezli místo kol postel!!! Inu jezdit se dá evidentně na lecčems :o))) Ti sice v prvním záchvatu chtěli jít na houby s námi, ale když jsme zjistili, že bychom na ně čekali dalších 10 - 15 minut, rozmluvili jsme jim to (a je fakt, že to ani nedalo moc práce).

Lesů jsme navštívili hned několik. Zastávka v tom prvním byla jen taková zahřívací čtvrthodinka - nerostlo tu téměř nic. Jen Taťka našel hezkých pár kousků.

V dalším lese se nám již dařilo lépe. Po prvním zátahu do lesa jsme sice moc hub nenašli, ale za to jsme ztratili Radanu. Naštěstí se našla brzy. Další zátah byl již úspěšnější i když Taťka byl značně neuspokojen - houby se přece jenom museli hledat. Nejvíce jsme jich našli v takovém mlázíčku, kde se ale houští muselo prolézat po kolenou.

Kolem třetí jsme byli zpět v Počátkách, poobědvali jsme u Modré hvězdy a pak Radana s Radkem i my Vrstevníci jsme odjeli zpět do Prahy. Taťka s Marcelou a Oldou se ještě vydali na další houbařskou výpravu aby dostatečně ukojili svou houbařskou vášeň.

No a protože já jsem již nabrala kurz ku Praze, něco málo o sobotní cyklosekci a o neděli sepsala tentokrát Dorka. Takže pro tentokrát Šlapej dál!

V Praze dne 3. října 2001

odkaz naVrstevniceJ

 


sobota a neděle - z pera Dorky stručně, protože “to už stejně nikdo nečte”, nicméně výstižně

Sobota 29. září  
(od Dorky)

Z Kunžaku po silnici do Kaprounu, Hůrku (stanice úzkokolejné dráhy), Osika (rybník), Klášter a po Modré do Landštejna (hrad) a hospoda (vařili dobře, ale dlouho).

Pak někteří podlehli svodům hradu a někteří jedli déle a tak vzniklo 5 sekcí BBCC, kdy každá dorazila do Českého Rudolce překvapivě z jiné strany. Jen Mamuty už nikdo nikdy neviděl. Správná a plánovaná cesta byla terénem po modré značce.

Dále již všichni pohromadě přes Markvarec na Lipnici a přes Černý a Olšanský les  (Pepova hlášená rovná cesta neuhýbala do stran, ale o to více stoupala) do  Suchdola a zpět do Kunžaku.


Neděle 30. září
(od Dorky)

 
Celkem se zúčastnilo

13 lidí aktivně + 1 pasivně (ostatní odjeli v sobotu):
Jája, Honza, Adéla, MPepa, Magda, Jarda Jančar, OAJové 2x, Valaši 3x, VPepa, Dorka
(v posteli zůstal - Tom F.)

Celkem km 41,2
Čistý čas nezjištěno
Průměrná rychlost nelze vypočítat
Trasa odjezd na kolech v 10:35,
Počátky - po červené turistické značce - Žirovnice - Štítné - Rodinov - po silnici - Kamenice nad Lipou - Partyzánskou cestou bratrství - Drážďany - Částrov - Počátky

Z kolové akce spíš houbová horečka. Většina vyjíždí s krabicemi od ledniček a televizorů směrem k hlubokým lesům.

Z Počátek po červené přes Žirovnici, Štítné až do Rodinova. Pak po silnici do Kamenice nad Lipou.

Mezi Štítným a Rodinovem se ztratil Jarouš (okolo 13:00), což bylo zjištěno až okolo 16:00, vzhledem k tomu, že se všichni víc věnovali houbám, než svým bližním a známým.

Z Kamenice dál po Partyzánské cestě bratrství a hub do Drážďan. Z Drážďan přes Částrov, Ctiboř zpět do Počátek.

Mezi 16. - 19. hod. odjezd do Prahy. Všichni spěchali zpracovávat houby. Jen MPepa a Magda čekali v klidu u večeře na Modré Hvězdě na ztraceného Jarouše.

Šlapej dál

odkaz naDorka


odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz
BBCC - na hlavní stránku
správce stránky:  odkaz naHonza Brč
e-mail:  Brc@
BBCC.cz
naposledy upraveno:
09.10.2001 17:33