History z akce
Mekka III.

odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz   BBCC

místo konání: Šámalova bouda - Jizerské hory
termín konání: 26. - 28. září 2003

pátek

Tak jsme zase zavítali do naší oblíbené lokality - do Jizerek na Šámalku. První dorazil v 17,30 Brzi, zjistil, že s ubytováním je vše jinak, ALE PeDorkám jejich dvoulůžáček zůstal a tak vyčkával.
Pardon CHYBA !!! Až později vyšlo najevo, že první dorazil Míla Staněk Danou, která rychle získala přezdívku Pekárek, protože Míla původně avizoval příjezd s ním, ještě rychleji tuto přezdívku ztratila, protože to nelibě nesla, ubytovali se v Jedličkovic dvoulůžáku a pak o nich nikdo neslyšel až do pozdního večera.

Dál už jsme ale přijížděli poměrně plynule a ubytovávali jsme se jak se prostě dalo:

Radana + Radek + Judy

Jedličci + Žofie

Vr

Vašek

Alena Poživilová

Oajové

BrJájové

Honza Kůča

a jako poslední jako obvykle, ale tentokrát JIŽ ve 23,00 přijel pohublý, prošedivělý, nově ostříhaný a zamilovaný Pfyzik se svojí novou rodinkou = Lea, děti Linda, Petr a Dan a minipes Max

…celkem 20 lidí + 3 psi …

Večer proběhnul v duchu dobrých tradic BBCC  = hrálo se, pilo se a konverzovalo se o všem možném. A příjemně unaveni jsme kolem půlnoci uléhali ke spokojenému spánku.


sobota

Od časného rána přijížděli další posily:

MPepa + Magda, kteří přijeli tak časně, že se nedostali ještě do chalupy a tak Magda dospávala v autě

PeDorky

2x Zmeškaláci

Majki

2x Vaňci

Rajče

Toni + Petr

Jirka Kr. jr.

Machová (Dana) + Šebestová (Irena) - ovšem bez sluchátka

2x PP

…a už nás bylo 37 lidí + 3 psi …

Asi v 10,15 se nám konečně podařilo vyjet. Zůstala jen skupinka Pfyzik a spol., kteří jeli něco kratšího (Šámalka – Hřebínek – Šámalka – Josefodolská přehrada – Prezidentská chata – Lesní chata – Šámalka), dále Radek s Petrem, kteří hlídali Judy a Jedličci se Žofií. Něco tedy ubylo, ale i tak nás vyjel docela slušný peloton a počtu 29 hlav.

Počasí bylo v tomto ranním čase poměrně příjemné, přesto jsme vyjeli oblečeni dost různorodě. Zatímco Lojza PP vyrazil dokonce v rukavicích na běžky, já jsem oblekla jen kraťasy a tenkou moiru bez rukávů, čímž jsem šokovala i všeobecně nejotužilejšího Mílu.

Vyjeli jsme Pepčovou standardní trasou, kterou už všichni dobře známe a není snad již člověka, který by ji nejel. Takže uvedu jen drobné niance a odchylky:

Vašek jel s námi jen na Hřebínek a protože mu nebylo dvakrát nejlépe kvůli chřipce, jel zpět a potil se, aby byl fit na večer až přijede Jituška.

na Hřebínku měli super borůvkové koláče a dojeli nás tu Jedličci – Věrka pak pokračovala s námi, Jarda jel s Žofií něco kratšího a stihnul cestou ještě zabloudit.

jo a míjela nás tu ženská, teda pardon cyklistka s dítětem „na ocase“ – jela v pohodě a s úsměvem, což v nás probudilo otázku, proč je ten Jarouš Valachů z Marečka vždy tak zchvácen...

na Knajpě jsem se oddělila já s Majkim a protáhli jsme si trasu ještě přes Smědavu, kolem Hnojového domu, Bukovec, Protrženku a Josefáč odkud jsme si vystoupali slušný krpál nahoru na přehradu.

Dana (od Míly) již z Liščí cesty neodbočovala k Josefské přehradě, ale zkratkou po modrý jela rovnou na Šámalku.

a všude bylo strašně much !!!

Na Šámalku jsme se vraceli postupně někdy mezi půl pátou a sedmou. Ale alespoň nebyl nával v koupelně a v jídelně.

Majki se po dojezdu příliš nezdržoval a hned upaloval domů, ale naopak byla přijeta Ryšavka, takže náš počet zůstal nezměněn na 37 lidech.

Večer jsme zůstali v restauraci, protože nahoře ve společenském sále byla svatba. A noc byla rozhodně nezapomenutelná jak pro novomanžele, tak i pro nás, protože basy hudební soupravy byly tak výrazné, že jsme měli možnost zažít pocity účastníků technoparty. Zlaté Brčovo chrápání. No ale alespoň jsme pochopili, proč do sebe příznivci těchto rádoby „hudebních“ akcí perou roztodivné omamné prostředky. Bez nich to totiž fakt nejde přežít...

Rekapitulace

Najeto:  45,4 km
ALE pak byly různé niance - Pfyzici 32 km, Vašek 28 km, Jarda Jedla 10 km, Věrka 34,4 km, Vr + Majki 66,7 km, Dana 35,4 km
Prům.rychlost:  cca 15,5 km/hod.
Trasa:  Šámalka – Bedřichov – Bedřichovská nádrž – Hřebínek – Krásná Máří – Stožecká hora – Knajpa – Liščí cesta – Josefská nádrž – Prezidentská chata – Lesní chata – Šámalka
mapa sobotní trasy

 


neděle

Dneska opět vznikaly různé skupinky a podskupinky:

Míla s Danou v blíže neurčené ranní hodině odjeli pryč a navíc bez zaplacení,

dále odjeli Hanka, Rajče, Jirka jr., PP – ale ti již stihli alespoň zaplatit,

Jedličci jeli k Jedlovým vodopádům, které se jim ale nepodařilo najít. Ostatně ještě jsem nepotkala člověka (včetně mě a mých dvou pokusů), kterému by se je najít podařilo. Ujeli cca 10 km,

Pfyzici si zase udělali individuální kolečko – cca 20 km,

Toni s Radanou rovněž – brali to cestou necestou a najeli cca 15 km,

Radek s Petrem spali ještě v době našeho odjezdu,

a Oaj zůstal u TV,

takže jsme tentokrát vyjeli v trošku menším počtu 18 hlav.

Dneska jsme po modré vyjeli rovnou Na Knajpu, kde jsme dali jen nějaké to pití a za krátko jsme pokračovali dál na Smědavu. Odtud jsme ale nejeli klasickou cestou po červené k Hnojovému domu, ale vzali jsme to trošku bokem po nové cyklotrase kolem polských hranic. A byla to fakt nádherná cesta. Vyjeli jsme přímo Pod Bukovcem, kde jsme byli zhruba ve dvě odpoledne, takže akorát tak čas na nějaké to jídlo. Měli skvělou česnečku, držkovku, párek a samozřejmě borůvkové koláče.

BrJájové trošku pospíchali, protože Brč večer hrál, a tak s Honzou Kůčou odjeli z Bukovce o něco dříve a chvátali nejkratší cestou zpět přes Smědavu a Knajpu na Šámalku. Honza Kůča je ale za Knajpou trošku zblbnul a místo zkratky se mu podařilo je zabloudit. Tím pádem si nakonec vyjeli ještě jeden dokopec a na Šámalku přijeli přes Hřebínek. Dorazili asi o 10 minut dříve než my ostatní a najeli asi o 5 km více. Nicméně Honza večerní hraní stihnul.

My ostatní jsme z Bukovce jeli Promenádní cestou a na Mariánských boudách jsme odbočili na zelenou tzv. Kyselou vodu, což je nádherná vyhlídková cesta po úbočí. Vyjeli jsme pod Knajpou, odkud jsme to pak už jen sfoukli s kopce na Šámalku.

Rekapitulace

Najeto:  49,3 km
ALE opět se objevily různé odchylky podle skupinek - Pfyzici cca 20 km, Jedličci opět cca 10 km, Toni a Radana cca 20 km, BrJájové a Kůča 54 km
Prům.rychlost:  cca 16 km/hod.
Trasa:  Šámalka – MTZ – Na Knajpě – Kasárenská silnice – Smědava – ČTZ – Smrková cesta – ZTZ = Lasičí cesta – Pod Bukovcem – Promenádní cesta – ŽTZ – Mariánské boudy – ZTZ = Kyselá voda – rozcestí Pařízkův kříž – MTZ – Šámalka
mapa nedělní trasy

 


A co na závěr?
Nevím jak to kdo zaregistroval, ale každoročně projíždíme mezi Smědavou a Bukovcem kolem tzv. Hnojového domu (kdo neví kde je, tak je to ten dům vpravo u závory, když se přijíždí po červený, tj. po asfaltce od Smědavy). 
Kdo z vás ale ví, co to vlastně Hnojový dům je?!? Takže pro vás zvídavé přikládám něco osvěty:

A to je z podzimní Šámalky vše. Jeli jsme sice stejné trasy, nicméně zase trošičku jinak a Jizerské hory nás svou krásou opět nezklamaly. 
Tak zase někdy příště. 

Šlapej dál!
odkaz na
Vrstevnice


originální History.DOC od Vrstevnice je ke stažení zde

odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz
BBCC - na hlavní stránku
správce stránky:  odkaz naHonza Brč
e-mail:  Brc@
BBCC.cz
naposledy upraveno:
22.08.2005 16:26